Vreme

Današnje vreme ne bo ravno naklonjeno piknikom

STA/M.J.
1. 6. 2014, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem v vzhodnih krajih tudi pretežno oblačno. Ponekod bo občasno še deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri dopoldne bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 12, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo zmerno, v krajih vzhodno od nas tudi pretežno oblačno. Danes bo predvsem na severu Hrvaške občasno rahlo deževalo, kakšna kratkotrajna ploha pa je popoldne možna tudi drugod. Jutri se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v krajih zahodno od nas.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam v višinah razmeroma hladen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo dopoldne dokaj jasno, popoldne pa bo ob deloma sončnem vremenu nastalo nekaj krajevnih ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Postopno bo nekoliko topleje.