Vreme

Meja sneženja se bo spustila

STA/M.J.
27. 4. 2014, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Popoldne bo v večjem delu Slovenije oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo od zahoda vse pogostejše, vmes bo možna tudi kakšna nevihta. Jutri bo pretežno oblačno. V Prekmurju bo čez dan povečini suho, drugod bodo krajevne padavine, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Dars

Meja sneženja bo na višini okoli 2000 metrov. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 13 do 19, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Na Madžarskem in v vzhodni Avstriji bo danes in jutri delno jasno in povečini suho. Drugod bo prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Predvsem ponekod v severni Italiji in ob Jadranu bodo vmes tudi posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Od jugovzhoda priteka k nam vlažen zrak.

Obeti: V torek in sredo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme, pojavljale se bodo krajevne plohe, in predvsem popoldne lahko tudi posamezne nevihte.