Vreme

Pozor! Danes lahko reke močneje narastejo in poplavijo

STA/N.J.
19. 1. 2014, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vremenoslovci opozarjajo, da bodo danes čez dan reke po državi močneje narasle, ob močnejših nalivih pa lahko hitro narastejo tudi manjše reke in hudourniki. Posamezne reke lahko presežejo opozorilne vrednosti pretokov in poplavijo na območjih pogostih poplav zlasti na širšem območju zahodne in južne Slovenije, opozarjajo na agenciji za okolje.

Manjša razlivanja rek so možna tudi v osrednji Sloveniji in na območju Kamniško-Savinjskih Alp.

Med 9. in 12. uro bo plimovanje morja povišano, pri tem lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale, so zapisali na agenciji.

V visokogorju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov četrte stopnje.

Zjutraj bo na vzhodu občasno delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Čez dan se bo dež spet okrepil in se popoldne razširil nad vso Slovenijo. Lokalno bodo možni kratkotrajni močnejši nalivi, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo med 1200 in 1700 metri. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 12, najvišje dnevne od 6 do 13, ob morju do 15 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo predvsem na zahodu občasno še rahlo deževalo, v vzhodni Sloveniji pa se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V torek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Hladneje bo. V sredo bo suho vreme.