Nevarne živali

Iskalna akcija za dečkom, ki ga je napadel krokodil

M.G.
3. 7. 2024, 08.51
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 08.55
Deli članek:

Avstralska policija išče 12-letnika, ki naj bi ga med plavanjem napadel krokodil. Preplah so sprožili pozno sinoči v majhni vasi Palumpa, ki leži na odročnem severnem delu Avstralije.

Profimedia
(slika je simbolična)

Po skopem poročanju policije so 12-letnika nazadnje videli plavati in bojijo se najhujšega, torej tega, da ga je napadel krokodil. Včeraj se je tako začela obsežna iskalna akcija, v kateri sodelujejo uradniki in prebivalci lokalne aboriginske skupnosti v vasi Palumpa, ki šteje nekaj čez 400 duš. "Lokalni policisti so na prizorišču, naše misli pa so z družino in celotno skupnostjo," je povedala višja narednica Erica Gibson. "Policisti trenutno preiskujejo obsežno območje s čolnom, skupnosti pa se zahvaljujemo za njihovo stalno pomoč," je dodala.

V severnem ozemlju Avstralije živi več kot 100.000 krokodilov, vendar pa so smrtni napadi na ljudi relativno redki. Na tem območju živijo sicer tako slanovodni kot sladkovodni krokodili, so pa morski krokodili večji, nevarnejši in bolj agresivni do človeka, zrastejo pa lahko do šest metrov v dolžino. Sladkovodni krokodili so manjši, dosežejo nekje do treh metrov dolžine, so manj nevarni, a se je tudi že zgodilo, da so napadli ljudi.