Išče dom

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

R.T.
9. 5. 2024, 08.42
Posodobljeno: 9. 5. 2024, 08.42
Deli članek:

V Kölnu na zahodu Nemčije se je v teh dneh sredi neverjetne drame znašel petelin, ki so ga pred kruto usodo rešili lokalni gasilci.

Tierheim Köln-Dellbrück
Petelin Glööckler išče nov dom.

Dveletni kokot, ki so ga nemški mediji zaradi razkošne živordeče petelinje rože poimenovali po nemškemu modnemu oblikovalcu Haraldu Glööcklerju, je za las ušel smrti. Gasilci v Kölnu so namreč pred dnevi prejeli prijavo, da se v tamkajšnjem azilnem domu nahaja petelin v stiski. Nekdo ga je strpal v majhno sobico, bržkone pa ga je čakal lonec. Na srečo je kikirikanje slišal eden od uslužbencev azilnega doma, ki je nato zavrtel številko gasilcev.

Gasilci so petelina rešili in ga predali v roke tamkajšnjega zavetišča za živali, kjer pa mu zdaj mrzlično iščejo nov dom. V zavetišču sicer prebiva 337 živali, a je Glööckler tam edini petelin. Kot so pojasnili, si želijo, da bi skrb zanj prevzel kakšen vegetarijanec.
»Imenovali smo ga petelin Glööckler, ker gre za tako veličastnega fanta. Velik harem s čednimi damami, dovolj gibanja in pred lisicami zavarovan kokošnjak so predpogoji za njegov nov dom,« je za nemški Bild pojasnila tiskovna predstavnica zavetišča Sylvia Hemmerling.