Evrovizija 2024

Raiven nastopila kot deveta, navdušila je s petjem

M.G.
7. 5. 2024, 22.20
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 23.30
Deli članek:

V prvem polfinalnem večeru Evrovizije se za mesto v finalu bori 15 držav. V finale se bo uvrstilo najboljših deset držav, ki prejmejo največ glasov gledalcev. Raiven že nastopila in navdušila.

Profimedia
Raiven iz nastopa na Evroviziji.

EUROSONG 2024 se je začel z nastopom Eleni Foureira, ki je nastopila s pesmijo Fuego, s katero je leta 2018 za Ciper zasedla drugo mesto na tem tekmovanju. Imenovali so jo ciprska Shakira. Družbena omrežja so kot vsako leto polna odzivov ljubiteljev tega glasbenega tekmovanja. Komentira se vse - nastop, obleke, pevske sposobnosti.

Današnji polfinalni večer vodita voditeljici Petra Mede in Malin Åkerman, ki sta na začetku večera pozdravili Evropo s standardnim pozdravom "Dober večer, Evropa", ki ga oboževalci obožujejo. Petri Mede je to že tretji Eurosong, ki ga vodi in za kar je požela stoječe ovacije občinstva.

Ravnokar je svoj nastop, kot deveta po vrsti, zaključila Raiven, ki je, kot je najbrž znano, svojo pesem Veronika predstavila in odpela v slovenskem jeziku. Raiven je nastopila v družbi plesalcev SNG, podpiralo pa jo je tudi kar nekaj Slovencev v občinstvu. Večina izvajalcev se je sicer odločila, da bodo pesmi predstavili v angleškem jeziku, saj bo kar 12 od 15 pesmi odpetih v angleškem jeziku.

Njen nastop je bil pričakovano energičen, tuje komentatorje je navdušil predvsem njen odlični vokal brez napak. Kako se bodo odločili gledalci, bo treba počakati še malo, saj bo za njo nastopilo še 5 izvajalcev. Po odzivih sodeč je največ navdušenja do sedaj požel prav Baby Lasagna iz Hrvaške, ki mu stavnice napovedujejo tudi največ možnosti za zmago v finalu, njegova uvrstitev v finale pa je praktično že jasna.