Spodbude

Volivcem za odhod na volišče obljubljajo brezplačno pivo, hrano, prevoze s taksijem

R.T.
25. 4. 2024, 21.10
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 21.10
Deli članek:

V Indiji so se 19. aprila začele parlamentarne volitve, ki bodo v sedmih fazah potekale do 1. junija in v okviru katerih bo v indijski parlament izvoljenih 543 poslancev.

Profimedia
Bangalore

V mestu Bangalore na jugu države, kjer je volilna udeležba običajno med najnižjimi, je v teh dneh še posebej zanimivo, saj različni deležniki volivce k odhodom na volišče spodbujajo z najrazličnejšimi stimulacijami.

V predvolilni boj so se vpletli tako hoteli kot taksi službe in druga podjetja v storitvenem sektorju. V zameno za odhod na volitve prebivalcem ponujajo vse od brezplačnega piva in hrane, prevozov do brezplačnih zdravniških pregledov. Volivci v Bangaloru se bodo na volišča podali v petek, ko se začne druga faza volitev. Višje sodišče v indijski zvezni državi Karnataka je v sredo odločilo, da hoteli potencialnim volivcem lahko ponujajo brezplačno hrano ali hrano po znižanih cenah, a le, če ob tem ne kršijo volilne zakonodaje.

Da bodo volivcem omogočili cenejše vstopnice, so napovedali tudi v zabaviščem parku Wonderla, medtem ko so v enem od pubov v mestu navedli, da bodo prvim 50 ljudem, ki bodo volili in bodo nato želeli potešiti žejo, nudili brezplačno pivo.