Voronež

Video: Velika tovarna v ruskem Voronežu v plamenih

M.G.
22. 4. 2024, 10.25
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 10.26
Deli članek:

Ruski mediji poročajo o ogromnem požaru, ki je zajel elektromehanično tovarno Elmash v ruskem mestu Voronež. Lokalni mediji poročajo, da je v ognju približno 3000 kvadratnih metrov površin. Po nekaterih podatkih naj bi umrli vsaj trije delavci.

X, V141NG (@V141NG)
Gosti plameni, ki se dvigajo iz tovarne Elmash so vidni že od daleč.

V mestu Voronež, ki je upravno središče regije Voronež v jugozahodni Rusiji, ki prečka reko Voronež, ki se nahaja 12 kilometrov od mesta, kjer se izliva v reko Don je danes zjutraj zagorela ogromna elektromehanična tovarna Elmash, ki še vedno gori. V tovarni Elmash, zgrajeni leta 1928, se pretežno ukvarjajo z proizvodnjo električnih motorjev, električnih generatorjev in hidravlične ter pnevmatske energetske opreme.

V plamenih se je znašel, za iz zdaj še neznanih razlogov, elektromehanski obrat "Enikmash-V", poročajo lokalni ruski mediji. Nad mestom se vije ogromen in gost steber dima. Območje požara se je razširilo na 3000 kvadratnih metrov, dodeljena pa mu je tretja stopnja zahtevnosti. Nekateri prebivalci so tudi poročali o zvokih eksplozij iz tovarne. Kaj je povzročilo požar, še ni znano. Po nekaterih poročanjih bi naj umrli trije delavci, druga poročila pa govorijo o samo dveh poškodovanih. Situacija je še v teku, požar pa še ni pod nadzorom. Več informacij sledi.