Toni Polster

Legenda avstrijskega nogometa morala na nujno operacijo

D.K.
29. 12. 2023, 09.37
Posodobljeno: 29. 12. 2023, 09.43
Deli članek:

Legendarni Toni Polster se očitno spopada s hudimi zdravstvenimi težavami.

Profimedia
Toni Polster (v sredini) leta 1996, ko je brcal za nemškega prvoligaša iz Kölna.

Na družbenih omrežjih se je pojavila velika zaskrbljenost zaradi aktualnega trenerja regionalnega ligaša Wiener Viktorie. Številni oboževalci so mu namenili dobre želje.

Legenda avstrijskega nogometa Toni Polster se očitno spopada s hudimi zdravstvenimi težavami. Po poročanju "Krone" je moral 59-letnik na nujno operacijo, potem ko je utrpel perforacijo želodca. Nato naj bi ga v dunajski bolnišnici odpeljali na oddelek za intenzivno nego.

V medijih tudi zaradi tožbe

Nekdanji nogometaš je sicer v minulih dneh polnil naslovnice s tožbo proti ÖFB zaradi priznanja treh zadetkov v reprezentančnem dresu. Polster se zjutraj zaradi obiska pri zdravniku ni pojavil na tiskovni konferenci na to temo. Odpoved je bila zelo nenadna.

Razlogi, ki jih je do zdaj navedel ÖFB, zakaj naj bi bile tekme iz 80. let neuradne, niso prestali pravne presoje, je na četrtkovi novinarski konferenci na Dunaju pojasnil Alexander Hiersche "Uradnih in neuradnih reprezentančnih tekem ni," je dejal Manfred Ainedter. "Brez dvoma vstopamo v novo pravno ozemlje," je dejal. Znani odvetnik zastopa Polsterja, prav tako Hiersche iz odvetniške družbe Haslinger/Nagele, ki se ukvarja z družbenim pravom.

Tožba se nanaša na tri prijateljske tekme, ki se ne pojavljajo v statistiki mednarodnih tekem ÖFB – tudi zato, ker po mnenju ÖFB takrat niso bile izpolnjene nekatere zahteve pravilnika FIFA. Gre namreč za tekme Liechtenstein - Avstrija (0:6 7. junija 1984 v Vaduzu, en blažilni gol), Tunizija - Avstrija (1:3 7. februarja 1987 v Tunisu, dva blažilna gola) in Maroko - Avstrija (3-1 2. februarja 1988, brez blažilnega zadetka).