Živalski vrt v Salzburgu

Bela nosoroginja se je zagnala v oskrbnico in jo ubila

G.G.
12. 9. 2023, 09.14
Posodobljeno: 12. 9. 2023, 12.34
Deli članek:

V živalskem vrtu v Salzburgu se je pripetila nezgoda s smrtnim izzidom.

Profimedia
Mrtvega oskrbnika so našli pri nosorogih.

Nekaj pred 7. uro sta bila na vrsti hranjenje in nega belih nosorogov v njihovem kotičku v živalskem vrtu Hellbrunn v Salzburgu. 33-letna oskrbnica iz Bavarske je v debelo kožo nosorogov vtirala sredstva za zaščito pred nadležnimi insekti, ko jo je 30 let stara in 1800 kilogramov težka nosoroginja iz čistega miru napadla . Na pomoč ji je priskočil kolega, ki je tudi njen soprog. Oskrbnica je obležala mrtva, njen leto starejši mož pa je utrpel poškodbe. Zaradi zloma noge so ga prepeljali v bolnišnico, poroča avstrijska javna televizija ORF. Živalski vrt so po incidentu zaprli.

Oba oskrbnika sta bila že več let zaposlena v salzburškem živalskem vrtu in sta bila vešča pri delu z nosorogi. Vodja živalskega vrta Sabine Grebner je zagotovila, da je bila oskrbnica pri svojem delu vedno zelo previdna in da je imela dober instinkt glede živali. Trenutno ni jasno, zakaj se je 30-letna nosoroginja odzvala agresivno. Uvedli so preiskavo okoliščine nesreče in morebitnih pomanjkljivosti v varnosti. Vsi štirje nosorogi so navajeni, da se za njih skrbi in se pustijo krtačiti. V notranjo ogrado pridejo sami od sebe, ko se jih pokliče, prav tako niso bili nikoli težavni pri odvzemu krvi, je po poročanju STA pojasnila Grebner.

V zadnjih letih se je v salzburškem živalskem vrtu zgodilo več incidentov. Med drugim so morali oskrbniki loviti pobegle pingvine in geparde.