12 dni

Morilec, ki je spektakularno pobegnil iz zapora, sveže obrit

R.T.
11. 9. 2023, 20.02
Posodobljeno: 11. 9. 2023, 20.13
Deli članek:

Umora obsojeni pobegli zapornik Danelo Cavalcante je že 12 dni na begu.

Upper Providence Township Police
Je to 34-letni Danelo Cavalcante. Že res, da je sveže obrit, vseeno pa izgleda nekoliko premlad.

34-letni Cavalcante je konec avgusta v »alpinističnem« slogu, kot pajek, splezal po steni zaporskega dvorišča, se povlekel na streho in hop, že je bil v manj zavarovanem delu zapora The Chester County Prison v ameriški zvezni državi Pensilvanija. Od tam je zlahka odkoral na prostost.

Policisti ga intenzivno iščejo že dvanajsti dan. Vedo, da je minuli konec tedna ukradel kombi in se odpeljal do hiš dveh znancev, ki pa ju ni bilo doma. Ker ima eden od njiju pred vhodom varnostno kamero, so policisti pridobili posnetke, na katerih je Cavalcante v drugih oblačilih in gladko obrit. Policisti so kasneje našli kombi, ki ga je uporabljal Cavalcante.

Profimedia
Danelo Cavalcante je sedel zaradi umora bivšega dekleta.

Doslej so za informacije, ki bi privedle k prijetju, ponujali 18.000 evrov. V past so ga skušali zvabiti tudi s poceni trikom. Helikopterji in avtomobili so predvajali posnetek glasu njegove mame, ki ga roti, naj se, za božjo voljo, preda. Ni uspelo. Zdaj so še razširili območje iskanja.

Brazilec Cavalcante ima sicer na vesti dušo svoje nekdanje partnerke Deborah Brandao. Aprila 2021 jo je zabodel do smrti.

Profimedia
Z rokami in nogami se je uprl ob steni in splezal navzgor.