Hrvaška

70-kilogramski pes otroka ugriznil v obraz in mu odgriznil ustnico

S.Š.
5. 9. 2023, 17.00
Posodobljeno: 5. 9. 2023, 17.07
Deli članek:

Na Hrvaškem poročajo o hudem napadu na otroka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes je prebivalce na ulici Bresto v hrvaških Sesvetah presenetil otroški jok, nekaj trenutkov kasneje pa je sledilo še glasno vpitje. Kot poročajo lokalni mediji je le nekaj let star otrok zaradi napada psa utrpel hude poškodbe obraza.

“Bil sem popolnoma šokiran, ko sem videl, kaj se dogaja. Malček je moj sosed, ki živi čez cesto in se zadnja dva tedna igra z mojim Rikijem na našem dvorišču. Gre za 70 kilogramov težkega psa mešanca, katerega mama je ptičarka, oče pa neznane pasme.

Otrok se je tako kot vsak dan tudi danes prišel igrati z Rikijem, jaz pa sem bil ves čas v bližini, oddaljen le nekaj metrov. Pes je sproščeno ležal na hrbtu in mahal z repom, v nekem trenutku pa se je otrok vrgel psu na trebuh. Predvidevam, da je zaradi bolečine Riki instinktivno odreagiral tako, da je dečka ugriznil v obraz in mu odgriznil ustnico. Ugriznil je le enkratm nato pa se je umiril. Takoj sem priskočil na pomoč. Tekla je kri, fanta sem dvignil v roke in ga potolažil, ter poklical reševalce. Ti so se pripeljali v zgolj nekaj minutah in otroka odpeljali na urgenco,” dogodek opisuje lastnik psa S.J. 

Stanje dečka ostaja neznanka

“Doma imam kamere, tako da je na srečo vse posneto in podpira to, kar govorim. Pes je dobre volje, prav nič agresiven, rad ima otroke, ampak res verjamem, da je zaradi bolečine tako odreagiral, ko je otrok skočil nanj. Upam, da bo moj sosed hitro okreval in prišel domov brez hujših posledic,” je še dodal lastnik psa in dejal, da je pes sicer ustrezno cepljen, vsa potrebna dokumentacija pa je že bila predana policiji.

Kako je z otrokom še ni znano, na zagrebškem državnem tožilstvu pa pravijo, da preiskava dogodka že poteka.