Tihi ubijalec

Med go-kart dirkanjem zastrupljenih več kot 30 oseb

M.G.
16. 8. 2023, 20.37
Posodobljeno: 16. 8. 2023, 21.00
Deli članek:

V angleškem mestu Lincoln preko trideset zastrupljenih z ogljikovim monoksidom, med njimi tudi otroci.

Google maps
Pogled na dirkališče Gridline Racing v Lincolnu

Včeraj so angleški mediji poročali o več zastrupljenih osebah, ki so se udeležile go-kart dirkanja v notranjem dirkalnem centru Gridline Racing v Lincolnu, Anglija. Zastrupljenih bi naj bilo preko trideset oseb, mnogo je bilo tudi otrok, saj so na ta dan imeli organizirano tekmovanje tako za odrasle kot otroke.

Eden izmed udeležencev dirkanja Adam Colbourne iz bližnjega Swinderbya je povedal, da so se vsi počutili malenkost slabo, malo kasneje pa se je njegov sin Henry že onesvestil med potjo na zrak. Oba sta pristala v bolnišnici, kjer so ugotovili, da gre za zastrupitev s smrtnonosnim ogljikovim monoksidom, ki mu pravimo tudi tihi ubijalec. Kasneje je medicinsko pomoč iskalo še več ljudi, ki so bili ta dan na dirkališču v Lincolnu, o smrtnih žrtvah ne poročajo.

Predstavniki podjetja Gridline Racing so bili pozvani h komentarju, a zaenkrat še niso dali uradne izjave, obžalujejo pa nastalo situacijo in se opravičujejo vsem prizadetim. Vsekakor pa bodo imeli v naslednjih dneh obilo dela preiskovalci in inšpektorji, da ugotovijo, kako je sploh prišlo do izpuščanja plina v takšnih količinah in zakaj se ni oglasil detektor za ogljikov monoksid, če so ga sploh imeli.