Skrbnica v pravem pomenu besede

Da bi rešila svojega psa je 64-letnica medveda udarila v nos

S.Š.
5. 7. 2023, 09.32
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 09.44
Deli članek:

Poguma očitno 64-letni Lynn ne manjka, odnesla jo je z le nekaj šivi.

Profimedia
V Mainu naj bi bilo trenutno okoli 24.000 do 36.000 črnih medvedov.

Lynn Kelly je za svojo hišo v ameriški zvezdni državi Mainu urejala vrt, ko je njen pes začel lajati in stekel v gozd. Sprva se ji to ni zdelo nenavadno, nato pa je kuža pritekel iz gozda, za njim pa se je podil črni medved.

Lynn je hitro začela vpiti ter se pogumno postavila med psa in medveda. Ta jo je napadel in ugriznil v zapestje, 64-letnica pa ga je z drugo roko z vso močjo udarila v nos. Medved je zbežal, ženska pa je hitro poklicala reševalce, ki so jo odpeljali v bližnjo bolnišnico. Odnesla jo je z nekaj šivi, sicer ni bila huje poškodovana.  

Ga bodo le ujeli?

"Medved je pogledal mene, jaz sem pogledala medveda. Mislim, da sva se oba prestrašila," je po dogodku dejala Lynn. Medveda so čez nekaj dni opazili tudi pri sosednji hiši, pristojni pa so v okolici namestili dve pasti, saj želijo medveda odstraniti z območja.

Čeprav ima Maine eno največjih populacij črnih medvedov na ameriški vzhodni obali, je redko, da so ti napadalni. Srečanja z medvedi se lahko sicer izognemo z odstranjevanjem ptičjih krmilnic, smeti, hrane za hišne ljubljenčke in drugih stvari, ki pritegnejo njihovo pozornost.