Izvor neznan

Američani sestrelili NLP

R.T.
13. 2. 2023, 06.49
Posodobljeno: 13. 2. 2023, 06.51
Deli članek:

Američani so v četrti vojaški operaciji te vrste sestrelili še en neznani leteči predmet (NLP).

Profimedia
Konec mu je naredil F-16 (fotografija je simbolična).

Predsednik Združenih držav Amerike Joe Biden je včeraj popoldne sestrelitev ukazal v bližini Huronskega jezera, nedaleč od meje s Kanado. Kot so sporočili iz Pentagona, bi lahko predmet mešal štrene letalskemu prometu, saj je letel na višini 6100 metrov, prvič pa so ga zaznali v soboto, in sicer nad vojaškimi objekti v Montani.

Predmet, ki ni predstavljal vojaške nevarnosti, naj bi bil osmerokotne oblike in brez posadke. Ob 14.42 po lokalnem času ga je sestrelil izstrelek bojnega letala F-16.

Po tistem, ko so Američani 4. februarja nad Južno Karolino sestrelili kitajski balon, za katerega Kitajci pravijo, da ni bil vohunski, temveč za opazovanje vremena, so čez Lužo sestrelili še tri neznane leteče predmete v prav toliko dneh – enega nad Aljasko in enega nad Jukonom na severozahodu Kanade.

Izvor sestreljenih predmetov še ni znan. Američani in Kanadčani se do ostankov še niso uspeli dokopati. Zaenkrat je znano le, da niso bili podobni balonu, ki so ga sestrelili 4. februarja, in da so bili veliko manjši.