Skrivnostno izginotje

Visoko noseča bankirka, ki je imela vse, izginila brez sledu

R.T.
17. 12. 2022, 19.15
Posodobljeno: 17. 12. 2022, 19.19
Deli članek:

V Nemčiji odmeva primer pogrešane visoko noseče bankirke Alexandre R., ki je pogrešana že več kot en teden. Nemška policija sumi, da je bila žrtev zločina, a zaenkrat še niso odkrili nobenih konkretnih sledi.

Polizei Mittelfranken
Pogrešana Alexandra R.

Vsaj na zunaj je kazalo, da 39-letna Alexandra R. v Nürnbergu živi sanjsko življenje. Ima bleščečo kariero, denar in partnerja, s katerim pričakujeta otroka, poročajo nemški mediji. Pred dobrim tednom dni se je vse spremenilo, bankirka, pravzaprav vodja ene od bančnih poslovalnic, je namreč skrivnostno izginila.

Prejšnji petek se je 39-letnica, ki je v osmem mesecu nosečnosti, odpravila v lokalni vrtec, da bi domov odpeljala svojo dve leti staro posvojenko, a tja nikoli ni prispela. Primer izginotja so nemudoma prevzeli kriminalisti, po mnenju katerih vse kaže, da je bila žrtev nasilnega dejanja.

»To je vse kaj drugega kot običajen primer pogrešane osebe,« je za nemški Bild dejal kriminalist Michael Konrad. Po njegovih navedbah je dejstvo, da ženska, ki je družbeno aktivna in ima širok krog poznanstev, čez noč prekine stike s sorodniki, nadvse sumljivo. Od trenutka, ko se je odpravila do vrtca, nihče od njenih znancev ali bližnjih z njo ni bil več v stiku. Za seboj je pustila tudi vse osebne dokumente in denarnico, tako ni nobenih znakov, da se je po lastni volji odločila, da ponikne v neznano.

Policija je morebitne sledi poskušala izbrskati s policijskimi psi, prav tako so poskušali locirati njen telefon, a brez uspeha. V prvih dnevih so preigravali tudi možnost, da je bila udeležena v kakšni nesreči, a se jim zdi zdaj ta možnost vse manj verjetna. Preiskava se nadaljuje, a nimajo nobenih sledi. »Trenutno tudi nimamo nobenega osumljenca,« je še potrdil Konrad.

»Vse skupaj je skrivnostno,« je za časnik dejal eden od njenih sosedov, medtem ko je neka druga znanka prst suma uperila v njenega nekdanjega partnerja, s »katerim so bili prepiri pogosti« in s katerim naj bi Alexandra dan pred izginotjem tudi govorila, a je bila nato po oceni te iste znanke »videti povsem normalna. Sem zelo zaskrbljena, upam, da se razplete srečno.«