Se bo opral sumov?

Osumljenec za izginotje male Maddie trdi, da ima alibi

J.P.
2. 5. 2022, 17.36
Posodobljeno: 2. 5. 2022, 17.40
Deli članek:

Po dveh letih tišine pravi, da lahko dokaže, kje se je nahajal tistega usodnega dne.

Profimedia
Christian Brückner

Po tistem, ko je odjeknila vest, da bodo pristojni po odkritju novih, trdnih dokazov le kazensko ovadili glavnega osumljenca za izginotje britanske deklice Madeleine McCann, Nemec Christian Brückner trdi, da ima alibi, ki ga bo opral vseh sumov.

Nemški preiskovalci so pred tem dali vedeti, da 45-letnik ni imel alibija. Oziroma jim tega ni omenil.

Spolno občeval

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Obsojeni posiljevalec je za ameriški dokumentarec razkril, da je v času, ko je iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz izginila takrat triletna Maddie – pisalo se je leto 2007 –, v svojem kombiju spolno občeval z nemško državljanko. Še več: par naj bi naslednji dan celo ustavili in fotografirali policisti, ki so postavili zaporo na cesti, ko jo je peljal na letališču v Faru. Žensko, ki naj bi bila na Portugalskem na počitnicah s starši, naj bi nato tam aretirali, ker je pri sebi imela solzivec.

Brückner je prepričan, da ima portugalska policija vse to zabeleženo.

Nemški preiskovalci naj bi med preiskavo posilstva ameriške upokojenke, ki ga je leta 2005 zagrešil Brückner in zaradi katerega prestaja sedemletno zaporno kazen, naleteli na fotografijo ženske, ležeče v njegovem kombiju.

In čeprav se njenega imena sprva ni uspel spomniti, tuji mediji zdaj poročajo, da jo je Nemec uspel identificirati.

Uspešno izpodbijanje?

Če se bo izkazalo, da ne laže, bo to navzkriž z dokaznim gradivom v obliki mobilnih podatkov, ki ga na tisti usodni dan umeščajo približno 180 metrov stran od apartmaja, iz katerega je izginila hčerka zakoncev Kate in Gerry McCann.

Na osumljenčevo tezo se je že odzval nemško tožilec Hans Christian Wolters, ki je dejal, da bodo morali počakati na njegove »dokaze«. Kot rečeno, nemškim preiskovalcem tega zaenkrat še ni omenil.

Nemški preiskovalci sicer domnevajo, da Maddie ni več med živimi. Britanski preiskovalci po drugi strani primer obravnavajo kot primer pogrešane osebe.