Sankcije

V Rusiji ne bodo predvajane svetovne filmske uspešnice, prav tako ne bodo delali ruski kanali na Yoututube-u

P.T.
1. 3. 2022, 13.52
Posodobljeno: 1. 3. 2022, 14.10
Deli članek:

Znani svetovni kinematografi in Google uvedla sankcije zaradi ruske invazije na Ukrajino.

Profimedia
''Naše ekipe še naprej spremljajo situacijo 24 ur na dan, da bi hitro ukrepale,'' poudarjajo iz Googla. Platforma je prej omejila zmožnost RT in drugih ruskih kanalov, da zaslužijo z oglaševanjem na spletnem mestu.

Največji filmski studii so sporočili, da bodo preprečili predvajanje svojih novih filmov v ruskih kinematografih. Walt Disney je sinoči sporočil, da bo svoje filme umaknil iz kinematografov v Rusiji.

''Glede na neizzvano invazijo na Ukrajino in tragično humanitarno krizo ustavljamo kinematografske projekcije naših filmov v Rusiji, vključno s prihajajočim animiranim filmom "Turning Red",'' so sporočili iz podjetja.

Warner Bros so kmalu naredili podobno potezo, zato njihova prihajajoča uspešnica "Batman" ne bo prikazana v ruskih kinematografih. Enako potezo je naredil Sony, ki se je umaknil in dejal, da ustavljajo vse kinematografske projekcije v Rusiji zaradi "vojaške akcije v Ukrajini in humanitarne krize v tej regiji".

Google blokiral ruske Youtube kanale

Zaradi ruskega napada na Ukrajino pa je tudi YouTube blokiral kanale, povezane z ruskimi državnimi mediji RT in Sputnik, po vsej Evropi, tudi v Veliki Britaniji.

''Zaradi nenehne vojne v Ukrajini blokiramo kanale YouTube, povezane z RT in Sputnikom po vsej Evropi, kar bo začelo veljati takoj,'' navaja Google Europe v objavi na Twitterju in dodaja, da bo trajalo nekaj časa, da se njihovi sistemi v celoti implementirajo ta ukrep.