Preiskujejo mobilni telefon

Nove ugotovitve prinesle novo zmedo. Kaj se je v resnici dogajalo z Matejem?

M.M.
9. 2. 2022, 09.24
Posodobljeno: 9. 2. 2022, 15.12
Deli članek:

Preiskavo otežuje ne povsem pojasnjeno oddajanje mobilnega signala telefona pogrešanega Mateja Periša.

nestali.hr
Več kot mesec dni je minilo od izginotja mladeniča Mateja Periša. Preiskava pa še ni dala odgovora na vprašanje, kaj se je zgodilo na silvestrski večer v Beogradu.

Telefon Mateja Periša se je nazadnje nahajal v bližini Velikega vojnega otoka, ob sotočju Save in Donave. Našli so ga dve uri in pol po tem, ko je bil pogrešani Splitčan nazadnje viden, torej na posnetku, na katerem se spušča po stopnicah, ki vodijo v Savo.

Bil je v vodi

Prav Matejev telefon je v celotno zadevo vnesel novo zmedo. Postavlja se vprašanje, kako je mogoče, da je naprava dve uri in pol po tem, ko je bil mladenič nazadnje viden in pod pogojem, da je bil v vodi, oddajala signal. Vprašanje je dodatno odprlo dejstvo, da je proizvajalec naprave opozoril, da je to nemogoče.

O tem je prej spregovoril oče pogrešanega Nenad Periš. ''Kako je mogoče, da se signal pojavi v bližini Vojnega otoka, okoli 4.15, in to približno dve uri in 20 minut po Matejevem zadnjem posnetku pri "Savanovi" ob 1.55? Kako je mogoče, da se mobilni telefon odzove, če je v reki? Če je Matej potonil v reko in je imel mobilni telefon v žepu, potem je po 2.20 neuporaben, moker, na dnu reke in ni mogel dati signala. Proizvajalec mobilnika pravi, da lahko oddaja signal, če je moker, največ pol ure. Torej, če je moker, po skoraj dveh urah in pol zagotovo ne bi mogel dati signala,'' je za hrvaške medije povedal Periš.

Ni rezultatov

V iskanje Mateja je vključena hrvaška policija, ki intenzivno sodeluje s srbsko policijo, v središču preiskave pa je še vedno iskanje v reki Savi. Med iskanjem so bili uporabljeni tudi sonarji, vendar zaenkrat ni nič delovalo. Največje vprašanje pa še vedno ostaja, zakaj je mladenič usodne noči zapustil klub »Gothic«.