Odhod

Trump misli, da je njegova hči debela? Je res ne bi prepoznal?

J.P.
31. 8. 2019, 16.03
Deli članek:

Osebna tajnica ameriškega predsednika Madeleine Westerhout je dala odpoved. Razlog? Novinarjem je razkrila informacije o družini predsednika Donalda Trumpa.

Profimedia
Donald Trump pred Belo hišo

28-letna Madeleine Westerhout se je za odhod odločila, ko je ameriški predsednik Donald Trump izvedel, da je med njegovimi nedavnimi delovnimi počitnicami v New Jerseyju z novinarji neuradno govorila o njegovi družini in dogajanju v Beli hiši. Pri tem ni dala jasno vedeti, da gre za neformalen pogovor, eden od novinarjev pa je zato pogovor razkril Beli hiši.

Westerhoutova, ki sicer ni bila na izpostavljenem položaju, je novo ime na dolgem seznamu članov Trumpove administracije, ki so odstopili, odkar je bil leta 2016 izvoljen za predsednika ZDA.

Občutljive stvari

Westerhoutova naj bi z novinarji delila, da Trump misli, da je njegova hči Tiffany predebela, govorila pa naj bi tudi o Barronu in o njegovih prehranjevalnih navadah. Dejala naj bi tudi, da ima boljši odnos s Trumpom kot pa njegovih hčeri Tiffany in Ivanka. Pripomnila naj bi tudi, da Trump Tiffany ne bi prepoznal v gruči ljudi. Ko je vsebina njenih pogovorov postala znana, je Trump pred Belo hišo razglasil, da ima rad svojo hčer, ter zanikal, da bi kdaj izrekel, da se mu zdi debela. Razkril je tudi, da naj bi ga Westerhoutova poklicala in mu priznala, da je pregloboko pogledala v kozarec.