"Rihtanje službe"

Šarec po spornem klicu: Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo

J.P.
31. 8. 2019, 15.02
Posodobljeno: 31. 8. 2019, 15.02
Deli članek:

Predsednik vlade je ne zanika, da ni šlo za "rihtanje službe". Kralja kljub temu še vedno ceni in spoštuje.

STA
Marjan Šarec

Brane Kralj ne bo več opravljal funkcije generalnega sekretarja stranke LMŠ, katere predsednik je Marjan Šarec. Predsednik vlade je v četrtek dejal, da je Kralj ravnal »naivno, neizkušeno in nepravilno«. Kralj bo vseeno ostal član LMŠ. Šarec je zatrdil, da za klic, v katerem naj bi Kralj lobiral za Igorja Šoltesa, ni vedel.

Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović je pristojnim institucijam prijavila domnevne pritiske po imenovanju nekdanjega šefa računskega sodišča in evropskega poslanca Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Za pritiske je obtožila generalnega sekretarja LMŠ Kralja. Kraljevo posredovanje je pod drobnogled vzela policija, na podlagi prijave Prijovićeve pa je postopek uvedla tudi KPK.

Ne bo ga opravičeval

Šarec se je danes odzval tudi na facebooku, kjer je zapisal, da tega klica ne bi smelo biti, »zlasti ne, ker je šlo za rihtanje službe. Ne zatiskajmo si oči...to se dogaja v naših vsakodnevnih življenjih. Ne samo v politiki, tudi kje drugje. Ne bom opravičeval dejanja generalnega sekretarja stranke LMŠ, ker ga ne morem.« Kralj vseeno neizmerno ceni in spoštuje, ker je po Šarčevih besedah vedel, da je ravnal narobe in se ni izgovarjal. »Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo,« je še zapisal za konec.