Nasedel

73-letnik preživel štiri dni v odročni pustinji

G.G.
26. 7. 2019, 09.05
Posodobljeno: 26. 7. 2019, 09.09
Deli članek:

73-letni Gregory Randolph je vedel, da je v težavah, ko je njegov terenec nasedel v ozki suhi strugi potoka v polpuščavskem območju ameriške zvezne države Oregon.

Profimedia
Neobljudeno polpuščavsko območje v Oregonu.

Randolph se je z enim od dveh psov odpravil na pomoč. Po 22 kilometrih in štirih dneh se je še komaj vlekel, pes je capljal ob njem. Potem pa ju je, bilo je 18. julija, zagledal kolesar Tomas Quinones, poroča Guadian. »To pa je nenavadna krava, sem si rekel, ko pa sem prišel bližje, sem videl, da je to moški,« je razlagal Quinones in dodal, da je bil starejši možak povsem na robu s svojimi močmi. »Bil je hudo opečen, ni mogel ne stati, ne sedeti, niti piti, za začetek sem mu le ovlažil ustnice,« je povedal Quinones, ki je poklical interventno številko, postavil šotor in Randolphu pomagal v senco. Iz grmovja je zatem pritekel psiček pasme shih tzu, ki je bil tudi utrujen. Dobil je vodo in oreščke.

Reševalci in policisti so do odročnega območja prišli v dobri uri. Odpeljali so Randolpha, šerif pa je poskrbel za psa.

Toda pri avtu je bil še en pes. Randolph je podal približno lokacijo, policisti pa so ga čez dva dni našli s pomočjo letala. Tibetanski terier je ostal v bližini terenskega vozila. Bil je v presenetljivo dobrem stanju, žejo si je najverjetneje krotil s požirki v lužicah potoka, je sporočil namestnik šerifa v okrožju Lake County Buck Maganzini.

Maganzini je bil presenečen, kako daleč v pustinjo je zabredel voznik. Najbližja asfaltirana cesta je bila 644 kilometrov daleč.