Waltoni

To je najbogatejša družina na svetu

B.K.
19. 5. 2018, 11.30
Deli članek:

Lastnik Amazona in ustanovitelj Microsofta sta morda najbogatejša posameznika, a ne sežeta do kolen tej multimilijarderski družini.

Reuters
Jim in Alice Walton.

Marca smo poročali, da je lastnik spletnega trgovca Amazon Jeff Bezos prehitel ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa na lestvici najbogatejših Zemljanov. Čeprav imata oba nezamisljive vsote denarja pa še vedno močno zaostajata za najbogatejšo družino na svetu.

Družina Walton si lasti največjo verigo trgovino na svetu Walmart, ki sta jo leta 1962 ustanovila brata Sam in Bud Walton.

Danes premoženje družine znaša kar 175 milijard ameriških dolarjev, poroča britanski časnik Sunday Times. Družina Walton je tako najbogatejša družina na svetu, ki drugouvrščena brata Koch, sicer naftna giganta, ‘nese’ za več kot 50 milijard dolarjev.

Reuters
Družina Walton: Jim, Alice in Rob.

Na tretjem, četrtem in petem mestu so razporejeni stari znanci Bezos, Gates in Warren Buffett, katerih denarnice so težke približno 112, 91 in 85 milijard dolarjev.

Prvi Evropejci na šestem mestu lestvice so francoska družina Arnault, ki se ukvarja s prodajo luksuznih dobrin, in sicer so težki dobrih 72 milijard dolarjev. Sledijo ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, slaščičarska družina Mars in lastnik Zare, Španec Amancio Ortega, vsi s približno 70 milijoni premoženja.

Zadnji v deseterici je Mehičan Carlos Slim, z nekaj več kot 67 milijoni ameriških dolarjev premoženja.