Glavna je Corinna

Kako se drži Michael Schumacher? Barrichello že ve? Spregovoril pa je tudi nekdo, ki je redno pri njemu

J.P.
4. 5. 2018, 10.14
Posodobljeno: 4. 5. 2018, 10.18
Deli članek:

Bila sta člana istega moštva, konkurenta, a tudi prijatelja. A ko ga je hotel obiskati, ...

Profimedia
Vse niti v rokah drži Corrina Schumacher.

Kako je Michael Schumacher? To se že leta sprašujejo milijoni. Med njimi je tudi Rubens Barrichello.

Vztrajno molčijo

O zdravstvenem stanju 49-letnika je znanega le malo. Njegova družina in menedžerka Sabine Kehm (53) javnosti ne spustijo blizu. Marca je menedžerka v imenu Schumacherjevih povedala, da družina ceni empatijo oboževalcev. "Rečem lahko le, da družina res ceni empatijo oboževalcev. Ljudje res vidijo in razumejo, da njegovo zdravstveno stanje ni stvar javnosti."

Profimedia
Rubens je dejal, da je bil Michael zasebno povsem drugačen človek.

Sedemkratni prvak formule 1 je leta 2013 s takrat 14-letnim sinom smučal v švicarskih Alpah, ko je padel in utrpel poškodbo glave. Če ne bi nosil zaščitne čelade, bi skoraj gotovo umrl. Po tistem, ko se je prebudil iz umetne kome, zdaj okreva v domači oskrbi v Švici. Njegovi pajdaši iz formule 1 ga niso pozabili. Njegov nekdanji menedžer Willi Weber (76) je jezen, da Schumacherjeva družina tako vztrajno molči, zdaj pa se je oglasil tudi njegov nekdanji konkurent Barrichello.

Profimedia
Ni uspel priti do Schumacherja.

Ni dobil dovoljenja

"Skušal sem ga obiskati," je razkril. "A so mi rekli, da to ne bi bilo dobro ne zame ne zanj." Zato novic o njegovem zdravstvenem stanju, kot je povedal, nima.

O Schumacherju je sicer dejal, da je bil s kozarec vina v roki povsem drug človek, kot pa na progi ali na sestankih. Tudi 45-letni Brazilec je v tem času imel svoje zdravstvene težave. V začetku tega leta ga je ekstremno boleč glavobol prisil, da je poiskal zdravstveno pomoč. Izkazalo se je, da ga je na cedilu pustila vena, zdravniki pa so nekdanjemu dirkaču formule 1 dali le 14-odstotno možnost, da bo zapustil bolnišnico. Odkrili so mu tudi tumor na vratu in ga odstranili. Bil je benigen.

Profimedia
Luca Badoer Schumacherja redno obiskuje.

Le redki

Očitno pa ima Schumacherjeva družina več razumevanja za drugega Ferrarijevega dirkača, Luco Badoerja. Ta pravi, da Schumacherja redno obiskuje. "Vendar pa skuša družina ohraniti svojo zasebnost, kar povsem spoštujem. Za njegovo dobro naredijo vse," je dejal 47-letni Italijan in pojasnil, da je Corinna Schumacher (49) tista, ki odloča, kdo lahko obišče njenega moža. "Corinna zraven spusti le malo ljudi," je še dejal. "Spoštujmo njeno odločitev in se izognimo polemikam."