Goljufije

20 let po smrti je še vedno prejemala očetovo pokojnino

G.G.
9. 3. 2018, 15.03
Posodobljeno: 9. 3. 2018, 15.30
Deli članek:

Španske oblasti bolj natančno preverjajo primere prejemanja t.i. družinskih pokojnin.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Doslej so ugotovili že precej nepravilnosti in zlorab. Izpostavimo dva najbolj ekscesna primera.

Neko žensko iz Malage so nedavno zasačili, da je 21 let neupravičeno prejemala očetovo pokojnino. Na ta način je prejela okoli 130.000 evrov. Če bo spoznana za krivo, ji menda grozi do šest let zapora. Po obrazložitvi sodišča bi morala obvestiti banko, da je marca 1995 njen oče umrl. Tako pa je bila tiho in na skupni družinski račun prejemala očetovo pokojnino, poroča lokalni časnik SUR. Državne oblasti so doslej od ženske izterjale le dobrih 200 evrov, je pa banka iz njenega računa državi vrnila 27.000 evrov.

Državno tožilstvo je okrcalo tudi nevestne bančne uslužbence, ki niso preverili oziroma ugotovili, da je moški umrl in da bi morali prenehati nakazovati pokojnino na skupni družinski račun.

Že lani so oblasti ujele neko drugo oportunistko iz Madrida. Ta je po smrti matere njeno pokojnino prejemala kar 31 let. Državi je tako izmolzla 173.000 evrov. Bila pa je bolj prefrigana kot ženska iz Malage. S ponarejenimi dokumenti je varala zaspane uradnike, ki so se hitro pustili prepričati, da je njena mati živa in zdrava.