Brez testiranj

Mama je umrla, ker so ji zdravniki rekli, da je premlada, da bi imela raka

J.P.
12. 12. 2017, 13.38
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 13.52
Deli članek:

32-letna mama treh otrok je umrla avgusta letos.

Facebook
Nicole Yarran

Nicole Yarran iz Zahodne Avstralije so raka jeter in raka črevesja odkrili šele med rutinskim pregledom, ko je bila tretjič noseča.

Dve diagnozi preko palca

Avstralkino zdravstveno stanje se je poslabšalo leta 2014. Slabo se je počutila, izgubljala je kilograme. Mučilo jo je zaprtje, nenehno je bila napihnjena, v njeni stolici je bila kri.

Oglasila se je pri svojem splošnem zdravniku. Ta ji je pojasnil, da je premlada, da bi imela raka črevesja, in ji diagnosticiral sindrom razdražljivega črevesja. Poiskala je še drugo zdravniško mnenje. V tem primeru ji je bila diagnosticirana celiakija – še enkrat več brez testiranj, ultrazvoka ali krvne slike.

V četrtem stadiju

V takšnem stanju je zanosila. Šele takrat so zdravniki pri ultrazvoku nosečnosti osem tumorjev na njenih jetrih. Bili so velikosti žogic za golf. Na božični večer leta 2015 je sledil še en pregled – takrat je dobila še eno slabo novico: metastatski rak debelega črevesa. 27. decembra se je začela zdraviti.

Oba raka sta bila v četrtem stadiju. Za seboj je pustila tri hčerke: Aaylah, Alavis in Alkere.

Zadnja prošnja

Njena zadnja prošnja je bila, da bi njena zgodba pomagala osveščati mlade, da lahko tudi oni zbolijo. Zato jo je s svetom delila njena mama Kathy Narrier.