Mora staršev

Moški poskušal ugrabiti učenko pod pretvezo, da ga je poslala mati

U.K.
10. 11. 2017, 07.00
Deli članek:

Na srečo se je deklici uspelo otresti ugrabitelja, ko jo je ta hotel odvleči s seboj. Napadalec se je k sreči prestrašil in zbežal.

Wikipedija
V šoli so takoj uvedli poostren nadzor in povečali varnost.

Pred zagrebško Osnovno šolo Jordanovac se je v ponedeljek popoldne zgodil incident, ko je neznani moški poskušal ugrabiti učenko petega razreda. Po informacijah hrvaških medijev naj bi deklico zaustavil pred prehodom za pešce pred vhodom v šolo.

Poskus ugrabitve

Po zadnjih informacijah je desetletna deklica odšla iz šole na dvorišče, ko je opazila neznanega moškega, ki jo je opazoval. Odšla je proti drugemu izhodu, moški pa jo je prestregel. Rekel ji je, da ga je poslala njena mati, naj jo odpelje domov. Deklica se mu je zahvalila, a mu dejala, da bo odšla sama. Takrat jo je močno prijel za roko in ji besno dejal, češ, kam gre, in dodal, da jo bo iskal, dokler je ne najde. Deklica je stresla z roko in začela jokati, in moški jo je izpustil ter odšel. Takoj se je oglasil tudi ravnatelj šole Davor Krnjeta, med drugim je dejal, naj se starši prav zaradi takšnih primerov pogovorijo s svojimi otroki. »Takoj smo poklicali policijo, ki primer zdaj raziskuje. Varnost bomo povečali tudi tako, da bomo učitelji dežurali na dvorišču. Za povečano varovanje smo zaprosili IV. policijsko postajo. Na srečo tokrat zgodba nima tragičnega konca,« je povedal.

Opis napadalca

Ko je moški deklico izpustil, je zbežala v šolo, njeno zgodbo pa je potrdila tudi ena od sošolk, ki je vse skupaj opazovala skozi okno. Povedali sta, da je moški star okoli 50 let. Imel je neurejeno brado, košate obrvi, manjkala sta mu dva sprednja zoba, oblečen pa je bil v temno zeleno jakno in sivo trenerko. Zbežal je proti Bolnišnici Rebro. Čeprav policija tega še ni potrdila, naj bi moškega že prijeli. To je namreč staršem sporočil ravnatelj, ki je v e-pošti  nakazal, da naj bi poznali identiteto moškega. »Vsi vemo, za katerega moškega gre, saj ga pogosto videvamo v bližini vrtca in avtobusa. Slišali smo, da je bil aretiran, a še vedno imamo poostren nadzor,« je v sporočilu staršem zapisal ravnatelj.

Seveda je dogodek precej razburil vse starše, ki se zdaj bojijo za svoje otroke. Toda dejstvo je, da lahko šole za varnost poskrbijo samo znotraj šole in dvorišča, zunaj pa so otroci prepuščeni sami sebi, in prav zato je izrednega pomena, da se starši z njimi pogovorijo, kako ravnati, če se zgodi kaj takega. A se je treba tudi zavedati, da lahko otroci kljub opozorilom in pogovorom še zmeraj nasedejo ugrabiteljem, saj ti uporabljajo vse možne trike.