Šokantno

VIDEO: Z mestnim terencem zbijal rolkarje kot keglje

R.T.
27. 6. 2017, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V brazilskem mestu Sao Paulo se je minulo nedeljo stotine rolkarjev zbralo na shodu, da bi proslavili svoj “dan za rolkanje”. A praznični shod se je spremenil v nočno moro.

You Tube / zajem zaslonske slike
Ko so ugotovili, kaj se dogaja, so nekateri poskušali z rolkami ustaviti avtomobil in obračunati z voznikom.

Medtem ko se je množica rolkarjev spuščala po eni od ulic velemesta, je med njih nenadoma zapeljal voznik črnega mestnega terenca znamke Ford EcoSport in jih začel zbijate kot keglje.

“Mnogi so se v strahu za življenje panično razbežali, nekaj besnih fantov pa je hotelo razbiti avto. Večina pa se je seveda skušala rešiti in se je podala v beg, medtem ko je avtomobil vijugal po ulici, kot da bi si prizadeval povoziti čim več rolkarjev," je za El Globo povedala ena od prič dogodka.

Šokantni video posnetek prikazuje vijuganje črnega terenca med nasproti vozečimi rolkarji na ulici Rua Agusta, ki je bila zaradi dogodka zaprta za promet. Več video posnetkov dogodka so objavili tudi pretreseni organizatorji dogodka.

Lokalni mediji poročajo o več ranjenih, na srečo pa ni bilo smrtnih žrtev. Lastnika avtomobila so že indentificirali s pomočjo registrskih oznak, vendar voznika, ki je odgovoren napad na rolkarje za še niso našli.

Mednarodni dan rolkarjev “Go Skate Day” je sicer 21. junij, a ker je bil to delovni dan, so lokalni organizatorji dogodka praznovanje prestavili na minulo nedeljo.

Lani se je shoda udeležilo 15.000 ljudi, letos pa so organizatorji pričakovali 20.000 udeležencev.

Policija še preiskuje ozadje dogodka.