Strah

»Poskušajo me umoriti,« je Michael Jackson sporočil prijatelju

ts
10. 5. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nemški poslovnež je razkril pisma, ki mu jih je pred svojo smrtjo pošiljal Michael Jackson. Zvezda je trepetala za svoje življenje.

Michael Jackson
Jacksonova smrt še vedno bega mnoge njegove oboževalce.

V trinajstih zapisih prijatelju 34-letnemu Michaelu Jacobshagenu je bil kralj popa Michael Jackson v resnih skrbeh za svoje življenje. »Poskušajo me umoriti« in »strah me je za svoje življenje« sledi iz Jacksonovega rokopisa.

Pisma je Jacobshagen razkril v avstralski pogovorni oddaji z voditeljico Daphne Barak. V intervjuju je povedal, da ga je objokani Jackson klical iz svojega skrivališča v Las Vegasu. Pripravljal se je namreč na turnejo za londonski O2, svojega nemškega prijatelja pa je rotil, naj ga pred tem obišče v Združenih državah. »Bil je čustvena razvalina, govoril je: ’Ubili me bodo,’« se tistega večera spominja Jacobshagen. Ko se je nato vkrcal na letalo in s kraljem popa preživel tri dni, mu je Jackson predal zapise. Jacobshagen trdi, da mu je Jackson v njih poskušal dopovedati, da mu »oni« strežejo po življenju.

Twitter
Prijateljstvo Jacksona in Jacobshagena se je začelo že, ko je bil slednji šele najstnik.

Pevec ni nikoli točno pojasnil, koga je mislil z »oni«, vendar je iz zapisov razbrati namig, da gre za agencijo AEG, ki se ukvarja s promocijo koncertov in je bila pristojna tudi za Jacksonov nastop na londonskem O2. V enem od Jacksonovih zapisov je mogoče prebrati: »AEG. Tako močno pritiskajo name ... strah me je za svoje življenje.«

Priljubljenega pevca so našli mrtvega le nekaj tednov pozneje. Uradni razlog smrti je bil prevelik odmerek pomirjevala propofol. Jacksonov osebni zdravnik, ki ga je najela prav agencija AEG, je pozneje odslužil dve leti zaporne kazni. Sodišče ga je namreč spoznalo krivega uboja iz malomarnosti, saj je prav on Jacksonu predpisal smrtno mero pomirjevala. Jacobshagen v tem ne vidi naključij, trdi, da je Jackson propofol jemal že več desetletij, z njim si je namreč pomagal pri nespečnosti.

Pisma se je odločil razkriti javnosti zato, ker želi podkrepiti izjave Jacksonove hčerke Paris, ki prav tako meni, da je bil njen oče umorjen.