Dvom

Je Lubitz resnično namerno strmoglavil letalo?

B.K.
1. 3. 2017, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Starša pilota Andreasa Lubitza, ki je pred dvemi leti letalo nemške družbe Germanwings namerno strmoglavil v francoske Alpe, sta izzvala ogorčenje svojcev žrtev, ker sta podvomila v legitimnost in pravilnost raziskave, ki njunega sina krivi množičnega umora.

Reuters
Kopilot Andreas Lubitz je v smrt potegnil še 149 ljudi.

Prihodnji mesec bosta minili že dve leti od tragičnega dogodka v francoskih Alpah, ko je kopilot Andreas Lubitz letalo namerno usmeril v steno gorovja. Življenje je zgubilo 150 ljudi, med njimi tudi več otrok.

Tako vsaj kažejo rezultati uradne preiskave nesreče. A Andreasova starša – upokojeni bankir Günter in učiteljica klavirja Ursula – v izsledke dvomita. »Nesreča leta Germanwings 9525 pušča odprtih mnogo vprašanj. Tudi nama se pojavljajo nenavadna dejstva in dvomi o uradnem sosledju dogodkov pred nesrečo. Trenutno se ukvarjava z raziskovanjem tega,« sta pred obletnico nesreče povedala za enega izmed nemških časopisov.

Reuters
Od letala so ostali le drobni koščki.

Ta izjava pa je požela val ogorčenja s strani sorodnikov žrtev nesreče, oglasili pa so se tudi iz Lufthanse, ki si lasti družbo Germanwings. »Preiskava nesreče s strani oblasti, je privedla do jasnih rezultatov. Nimamo razloga, da bi vanje dvomili,« so sporočili.

Starša Lubitz sta sorodnike žrtev sicer ujezila že lani, ko sta v lokalnem časopisu zakupila oglasni prostor, kjer sta objavila spominko svojemu sinu, ki sta ga označila za »čudovitega in dragocenega človeka.«