Iskanje

Teroristični napad izključujejo

T.L.
25. 12. 2016, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po strmoglavljenju ruskega letala poteka obsežna iskalna akcija. Zaaenkrat našli deset trupel, ki so jih prepeljali v mrtvašnico v Sočiju. Ni še jasno, zakaj je letalo padlo.

Reuters
Prijatelji in znanci umrlih še ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo.

Iskalne in reševalne operacije v Črnem morju, kamor je strmoglavilo rusko letalo tipa Tupoljev 154 s 84 potniki na krovu in osmimi člani posadke, se bodo nadaljevale tudi preko noči. V globinah morja bodo morali poiskati tudi črni skrinjici letala, ki bosta morda pomagali pri razjasnitvi okoliščin tragedije letala, ki je strmoglavilo le nekaj minut po vzletu iz Sočija. 

Ruski minister za promet Maksim Sokolov je dejal, da preučujejo vse možne vzroke, ki bi lahko povzročili padec letala. Kasneje so oblasti sporočile, da je teroristični napad kot vzrok strmoglavljenja izključen. Pod drobnogled so vzeli tudi oba pilota, po prvih informacijah pa kvalifikacije glavnega pilota niso sporne. 

V reševalno akcijo vključeno 3000 ljudi, med njimi je 32 plovil z 80 potapljači, območje pa preletava pet helikopterjev. V mrtvašnico v Sočiju so doslej pripeljali deset trupel, tri od teh so ženska.

Reuters

Preživalih zaenkrat niso našli in možnosti za to so izjemno majhne. V ruskem Sočiju se zbirajo sorodniki žrtev letalske nesreče ruskega letala, ki je nekja minut po vzletu strmoglavilo v Črno morje. Identifikacija žrtev bo sicer potekala v Moskvi, so po poročanju Russia Today sporočili iz ministrstva za promet.

Reuters
Rusi prižigajo sveče v spomin umrlim.

Ministrstvo za obrambo je po poročanju Russia Today že objavilo seznam potnikov na letalu. Med njimi naj bi bila tudi ruska humanitarna delavka Elizaveta Glinka (Dr. Liza) in poleg članov znamenitega ruskega zbora Aleksandrov tudi številni ruski novinarji. 

Predsednik Vladimir Putin je izrazil sožalje svojcem umrlih in za ponedeljek razglasil dan žalovanja.

Reuters
Letalo Tupoljev.