Odštevanje

Črni dnevi za Melanio: sveže poročena in že prevarana?

T.L.
6. 11. 2016, 15.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V dnevih pred volitvami se je Melania Trump znašla v središču več afer.

Reuters

Na vrhu facebook strani Melanije Trump je še danes njena objava (oziroma ekipe, ki skrbi za njen profil) o tem, da so bili članki o njenem prihodu v ZDA in kršitvah ameriške imigrantske zakonodaje primer slabega novinarskega poročanja. Predhodno je Melania objavila dopis njenega odvetnika, v katerem zagotavlja, da je Melania ob prihodu v ZDA 100-odstotno upoštevala vse predpisane zakonodajne postopke, ki veljajo za imigrante. 

Težava je le v tem, da sta obe objavi iz septembra letos. Potem ko je agencije Associated Press pred dnevi objavila dokumente, ki kažejo, da naj bi Melania služila denar z delom v ZDA  več tednov pred pridobitvijo potrebne dokumentacijekar je prepovedano, se je Melania zavila v molk. Očitkov ni jasno ovrgla niti ekipa Donalda Trumpa, ki skrbi za predsedniško kampanjo njenega moža.

Je pa odkritje sprožilo pravi val odzivov na družbenih omrežjih. Eden od najpogostejših je, da lahko Donald Trump svojo imigracijsko politiko, ki temelji na deportacijah kršiteljev zakonodaje, začne udejanjati - kar doma. 

Komaj poročena in že prevarana?

To pa ni edini "udarec" za Melanijo v teh dneh. Podjetje, ki je lastnik tabloida National Enquirer in podpira Donalda Trumpa v predsedniški borbi, je plačalo 150.000 dolarjev nekdanji Playboyevi zajčici za njeno zgodbo o domnevnem ljubezenskem razmerju z Donaldom Trumpom leta 2006, torej v času, ko je že bil poročen z Melanio. To kažejo dokumenti, ki jih je pridobil časnik The Wall Street Journal. Razmerje naj bi trajalo 10 mesecev.

Tabloidni časnik National Enquirer je v avgustu sklenil dogovor s Karen McDougal, ki je bila leta 1998 Playboyevo dekle leta. Podjetje  American Media Inc., ki je lastnik Enquirerja, zgodbe ni objavil. V podjetju zdaj trdijo, da McDougalovi niso plačali za zgodbo o ljubezenskem razmerju z Donaldom, ampak za njene kolumne na temo fitnesa, naslovnice in doživljenjsko ekskluzivno pravico do zgodbe o razmerju, ki ga je imela s tedaj poročenim moškim. Imena niso navedli. "AMI ni plačal ljudem, da bi prikril zgodbe, ki bi lahko škodovale Trumpu," se branijo v podjetju.

Hope Hicks, ki skrbi za kampanjo Donalda Trumpa, je dejala, da niso seznanjeni z dogovorom med AMI in Playboyevim dekletom. Trditve o ljubezenskem razmerju s Trumpom pa je označila za "popolnoma neresnične".