Bili so v Sevnici

Britanski mediji: Trumpova žena v domačem kraju le še bled spomin

R.T.
12. 9. 2016, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sevničani se Melanije Knavs ne spominjajo ravno, niti niso sledili njeni preobrazbi iz povsem običajnega dekleta v kandidatko za prvo damo ZDA, poroča britanski The Guardian.

Profimedia
Sevniški župan se je ne spominja.

Županu Sevnice je kar malo nerodno.

Pri 47 letih je Srečko Ocvirk le leto dni starejši od najbolj slavne Slovenke, obiskoval je isto osnovno šolo kot ona. »Če sem iskren, je ne morem umestiti. V tistih dneh je bilo veliko učencev v sevniški osnovni šoli,« je dejal za The Guardian.

Profimedia

Jasno je, da mlada Melanija Knavs ni izstopala iz kolektivne zavesti tistega časa kot nekdo, ki bo dosegel svetovno slavo, ugotavljajo britanski novinarji. Deloma tudi na račun poplave ljudi. Kot je dejal Ocvirk, je bila Sevnica v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zelo drugačna: »Bila je mlad kraj, ki so ga tvorili ljudje iz okoliških ruralnih območij.« Med prišleki sta bila tudi Viktor in Amalija Knavs s hčerkama Ines ter Melanijo. Sprva so živeli v bloku, danes si starša lastita domovanje v gričih nad mestom. Tam sta le redko, ugotavlja The Guardian, saj večino svojega časa preživita v New Yorku, kjer pomagati skrbeti za vnuka Barrona.

Golf in ribolov

Ko so zvedavi Britanci sevniškega župana povprašali, kaj bi lahko za kraj naredil Donald Trump, jim je takoj dal vedeti, da nebotičnik ne pride v poštev. Bolj bi jim prav prišla igrišče za golf in kompleks za ribolov.