Prijava o streljanju

Panika na newyorškem letališču

G.G./STA
15. 8. 2016, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na newyorškem mednarodnem letališču JFK je v nedeljo zvečer policija prijela prijavo o streljanju, zaradi česar je prišlo do panike, množične evakuacije in velikih zamud pri poletih. Policija je že sporočila, da do streljanja ni prišlo in da lahko promet na letališču znova steče normalno.

Twitter
Samo na enem od terminalov je bilo več sto potnikov ujetih okoli dve uri.

Policija je sporočila, da sta dve osebi prijavili, da se jima zdi, da sta na enem od terminalov slišali streljanje. Promet na letališču so ustavili, policija in posebne enote pa so preiskale celotno letališče ter nato sporočile, da niso našli ničesar, pa tudi na nadzornih kamerah ni bilo videti streljanja, poroča ameriški CNN.

Terminal so preventivno izpraznili, niso pa nikogar prijeli, niti ni bilo poškodovanih, je sporočil predstavnik letališke policije Joe Pentangelo. Preiskavo nadaljujejo, okrepljene policijske enote pa so namestili tako na letališču JFK kot tudi na drugem newyorškem letališču La Guardia.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je bilo samo na enem od terminalov ujetih več sto potnikov več kot dve uri.