Prerezal si je vrat

Odvrgel eksploziv in skušal storiti samomor

J.P./STA
12. 6. 2016, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na glavnem mednarodnem letališču Pudong v kitajskem Šanghaju je danes prišlo do eksplozije, v kateri so bili ranjeni štirje ljudje. Po navedbah tamkajšnjih oblasti je neznani moški odvrgel doma izdelan eksploziv in nato skušal storiti samomor.

Wikipedia
Do eksplozije je prišlo na letališču Pudong.

Neznanec je iz nahrbtnika potegnil steklenico piva, ki je bila polna eksploziva, ter jo odvrgel v bližino okenca za prijavo na terminalu dve na letališču Pudong, so v izjavi sporočile šanghajske oblasti.

Letališče Pudong, ki so ga odprli leta 1999, je eno večjih mednarodnih letalskih središč na Kitajskem. Vsako leto prek njega potuje okoli 60 milijonov potnikov.

Nato je moški potegnil nož in si prerezal vrat. Po navedbah pristojnih oblasti je pri tem utrpel hude poškodbe in je v kritičnem stanju.

Motiv za dejanje za zdaj ni znan. Na Kitajskem sicer primeri, ko nezadovoljni posamezniki nastavljajo eksploziv ali zanetijo ogenj v znak maščevanja za domnevne krivice, niso redk.

V incidentu so bile ranjeni štirje ljudje, so sporočile šanghajske oblasti. Med ranjenimi so tudi Filipinec in dva Kitajca.

Policija je območje po incidentu zaprla, a letalski promet je ves čas potekal nemoteno.