Panamski dokumenti

Policija preiskala prostore Mossack Fonsece

M.K./STA
13. 4. 2016, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija skupaj z enoto za boj proti organiziranemu kriminalu je v torek preiskala prostore panamske odvetniške pisarne Mossack Fonseca.

Twitter
Policija skupaj z enoto za boj proti organiziranemu kriminalu je opravila preiskavo brez incidenta.

Panamska policija je v torek preiskala prostore panamske odvetniške pisarne Mossack Fonseca, katere dokumentni so razkrili, kako bogataši in vplivneži skrivajo svoje premoženje v davčnih oazah.

Kot so sporočili s panamskega tožilstva, je policija skupaj z enoto za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla preiskavo brez incidenta ali motenj. Preiskave so potekale na sedežu Mossack Fonsece v prestolnici Panama in njenih podružnicah.

Panamski predsednik Juan Carlos Varela je obljubil sodelovanje državnih oblasti z drugimi državami za zagotovitev večje preglednosti offshore finančne industrije njegove države.

V aferi Panamski dokumenti je skupina novinarjev z vsega sveta razkrila razsežnosti korupcije globalne elite na podlagi notranjih podatkov družbe Mossack Fonseca, ki izvaja registracijo podjetij v davčnih oazah. V mrežo se je med drugim ujelo več kot sto svetovnih politikov, športnikov, slavnih ter drugih posameznikov in podjetij.