Svet

Obtožen še tretji osumljenec, povezan z Redo Kriketom

J.P./STA
2. 4. 2016, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Belgiji so danes zaradi sodelovanja v teroristični skupini obtožili tretjega osumljenca, ki je povezan z Redo Kriketom, glavnim osumljencem za načrtovanje spodletelega napada v Franciji, so sporočili z belgijskega tožilstva. Obtožili naj bi 35-letnega Yassineja Alamija, ki so ga aretirali v petek v Bruslju.

Reuters
Obtožili naj bi 35-letnega Yassineja Alamija, ki so ga aretirali v petek v Bruslju.

Kriketa so prijeli v četrtek, 24. marca, na območju Pariza, minuli ponedeljek pa je sodnik zanj odredil podaljšanje pripora. Zoper glavnega osumljenca za načrtovanje spodletelega terorističnega napada v Franciji so nato minuli četrtek vložili obtožnico zaradi članstva v teroristični skupini.

Po besedah francoskega notranjega ministra Bernarda Cazeneuva je bil Kriket ob aretaciji "v napredni fazi" načrta za izvedbo napada v Franciji. V racijah so našli tudi orožje in eksploziv.

V pridržanju v Bruslju sta še dva osumljenca za načrtovanje spodletelega terorističnega napada. Zaradi sodelovanja v terorističnih dejavnostih so minulo soboto obtožili Rabaha M., dan za tem pa še Abderamaneja A.

Minulo nedeljo je nizozemska policija v pristaniškem mestu Rotterdam aretirala francoskega državljana Anisa B., ki ga prav tako sumijo načrtovanja spodletelega terorističnega napada. Strelivo so našli tudi v njegovem stanovanju.