Svet

Trojica, ki naj bi v splitskem nočnem klubu napadla najstnico, na svobodi

J.P.
9. 2. 2016, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Trije avstralski mladeniči so priznali, da so julija lani v enem od splitskih barov posilili 17-letnico. V nedeljo naj bi se vrnili v Melbourne, potem ko so sedem mesecev v čakanju na sojenje preživeli na Hrvaškem.

Waleed Latif, Ashwin Kumar in Dylan Djohan fotografirani lani na Hrvaškem.

Dylan Djohan (23), Ashwin Kumar (23) in Waleed Latif (21) so priznali, da so julija lani v enem od splitskih barov spolno napadli mlado Norvežanko. Policisti so jim ob aretaciji zaplenili potne liste.

Če se Avstralci ne bi pogodili, bi lahko dobili tudi do 15 let za rešetkami.

Mladeničem pa se je uspelo pogoditi s hrvaškim tožilstvom – v zameno za priznanje in slabih 30.000 evrov, ki so jih izplačali žrtvi, so dobili svobodo. Za kazen so se namreč morali obvezati, da bo njihovo obnašanje naslednjih pet let zgledno.

Primer je znova požel val ogorčenja, ko je postala znana identiteta treh storilcev. Ti so sicer zbrisali svoje profile na družbenih omrežjih, a so jim stopili v bran njihovi prijatelji, češ da je najstnica le hotela na lahek način priti do denarja. Da v resnici ni šlo za posilstvo, ampak izsiljevanje.

V stranišču nočnega kluba

17-letnico naj bi napadli v stranišču splitskega nočnega kluba Tropic. Tja naj bi odšla z enim od njih, kaj kmalu pa naj bi se jima pridružila še druga dva. Norvežanki jih je sicer uspelo odgnati v zadnjem trenutku, a so moški vseeno uspeli za seboj pustiti dokaze – na njenih oblačilih so bili najdeni trije vzorci semenske tekočine. Dva od Avstralcev sta sicer najprej trdila, da je Norvežanka pristala na spolni odnos, tretji pa je zanikal vsakršno vpletenost. Varnostniki kluba tiste noči niso prijavili nobenega incidenta. Pričevanje prisotnih je bilo skladno z različico zgodbe, ki so jo predstavili Avstralci.