Svet

Srbija od danes sprejema samo tiste migrante, ki bodo zaprosili za azil v Avstriji in Nemčiji

STA
20. 1. 2016, 15.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Migranti, ki ne bodo izrazili namere za vložitev prošnje za azil v Avstriji ali Nemčiji, od danes naprej ne bodo mogli prepotovati Srbije, je povedal srbski minister za delo in vodja vladne koordinacijske delovne skupine za migracije Aleksandar Vulin.

STA

"Od danes na osnovi odločitve avstrijske vlade, ki sta nam jo predložili vladi Slovenije in Hrvaške, migranti ne bodo mogli nadaljevati svoje poti, če ne bodo izrazili namero za iskanje azila na ozemlju Avstrije in Nemčije," je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug povedal Vulin novinarjem med obiskom začasnega sprejemnega centra za migrante v Adaševcih.

Vulin je pojasnil, da migranti, ki želijo priti v druge države oz. želijo prošnjo za azil vložiti v drugih državah, ne bodo mogli prečkati ozemlje Hrvaške, Slovenije, Avstrije in Nemčije. Po njegovih besedah se je srbska vlada na podlagi odločitev teh držav, da migrantom ne bodo omogočile prehoda svojega ozemlja, odločila za podoben ukrep in je o tem obvestila tudi Makedonijo.

Na meji z Makedonijo so po besedah Vulina že vzpostavljene mejne kontrole migrantov, ki pa jih bodo sedaj še vprašali, kje želijo zaprositi za azil.