Svet

V Dobovi ustavili vlak z begunci

STA
17. 9. 2015, 21.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na železniško postajo v Dobovi je nekaj po 19. uri prispel vlak, na katerem naj bi bilo od 200 do 250 beguncev. Policija je za zdaj potrdila le prihod vlaka, medtem ko številke še ne razkriva. Naj bi pa podrobnosti o prišlekih ter postopkih, ki bodo stekli, medijem pojasnili še danes.

STA

Begunci so na vlak, ki sicer vozi med Beogradom in Ljubljano, vstopili v Zagrebu. Prišli so do Dobove, kjer vlak trenutno stoji, begunci pa na njem čakajo, da jih bodo obravnavali.

Slovenske železnice so sicer v skladu z dogovorom med slovensko in hrvaško policijo prekinile potniški promet čez mejni prehod Dobova. Danes bi moral čez Dobovo zapeljati še en mednarodni vlak, in sicer na progi Beograd - München, vendar bo ta ostal na hrvaški strani. Nadaljnji vozni red še ni znan, so za STA povedali na Slovenskih železnicah.

Slovenske železnice so v skladu z dogovorom med slovensko in hrvaško policijo prekinile potniški promet čez mejni prehod Dobova. Danes bi moral čez Dobovo zapeljati še en mednarodni vlak, in sicer na progi Beograd - München, vendar bo ta ostal na hrvaški strani. Nadaljnji vozni red še ni znan, so za STA povedali na Slovenskih železnicah.