Svet

Priče na Maldivih trdijo, da so videle izginulo malezijsko letalo

mv
5. 4. 2015, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Več kot leto dni po izginotju malezijskega letala, so prebivalci majhnega otoka v Maldivih povedali, da so 8. Marca lani, na svoje oči videli letalo Malaysia Airlines, ki je letelo nenavadno nizko. Strokovnjaki zdaj preučujejo možnosti, da tamkajšnji prebivalci govorijo resnico.

Twitter

Če izjave prebivalcev maldivskega otoka Kudahuvadhoo držijo, potem je letalo najverjetneje strmoglavilo kar 5 tisoč kilometrov stran od kraja, ki ga trenutno preiskujejo Avstralci, v upanju da bodo naleteli na razbitine letala. »Prepričan sem v to, kar sem videl. Bil je jasen sončen dan in kar sem videl je bilo neobičajno. Letalo je zgodaj zjutraj letelo nenavadno nizko. Takrat še nisem vedel, da je izginilo malezijsko letalo,« je povedal domačin Ahmed Shiyaam in dodal, da je letalo letelo proti njemu, tik nad vodo, kar se ni zgodilo nikoli prej.


Preiskovalci iščejo na napačnem koncu?

Tudi drugi očividci so potrdili njegovo zgodbo in poudarili, da so na letalu videli napise, ki jih uporabljajo na malezijskih letalih. »Letalo je letelo tako nizko, da sem lahko celo razločil, kje so vrata,« je povedala ena od prič. Strokovnjaki so njihova pričevanja vzeli resno, saj se izjave ujemajo s časom, ko je letalo izginilo z radarja. Vseeno pa so preiskovalci zmedeni, saj so bili prepričani, da je letalo strmoglavilo nekje v obroču 1800 kilometrov okoli avstralskega Pertha. Glede na to, da se tam zadržujejo že več mesecev in niso našli prav nobenega sledu o letalu, se zna zgoditi, da bodo po preučitvi pričanj lokacijo iskanja prestavili na Maldive.