Svet

Berlusconi zaradi zloma noge tri tedne na berglah

STA/J.P.
2. 3. 2015, 15.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo moral zaradi lažjega zloma noge najverjetneje tri tedne uporabljati bergle, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil eden od njegovih zdravnikov. 78-letni Berlusconi je utrpel manjši zlom, ko je nespretno izstopil iz avtomobila, je v nedeljo pojasnil zdravnik Alberto Zangrillo.

Reuters

Dodal je, da Berlusconi lahko hodi, a so mu svetovali, naj uporablja bergle in bo previden pri gibanju v prihodnjih 20 dneh.

78-letni Berlusconi je utrpel manjši zlom, ko je nespretno izstopil iz avtomobila.

Berlusconi se je po navedbah dpa poškodoval v zanj kritičnem obdobju. 8. marca bo namreč v centru za ostarele končal družbenokoristno delo, na katerega je bil obsojen zaradi davčne utaje, dva dni kasneje pa se bo na tretji stopnji začel sodni proces v aferi "bunga bunga".

Na prvi stopnji leta 2013 je bil Berlusconi zaradi spolnih odnosov z mladoletnico obsojen na sedem let zaporne kazni in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij. V prizivnem postopku je bila prvostopenjska sodba lani razveljavljena. Na tretji stopnji ga sodišče lahko spozna za nedolžnega, za krivega ali pa odredi ponovno sojenje.