Svet

300 bencinskih servisov s ceno pod enim evrom

G.G.
21. 1. 2015, 11.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Čeprav se je gorivo v zadnjih tednih pocenilo tudi v Sloveniji, je še vedno dražje kot v sosednji Avstriji, kjer je na nekaterih bencinskih servisih za liter dizla in 95-oktanskega bencina cena padla pod en evro.

Thinkstock

Slovenska vlada proračun pridno polni z visokimi trošarinam na goriva, zato cene goriva ne padejo v bližino enega evra. Za večino Slovencev ni smiselno, da bi cenejše gorivo točili v Avstriji, tisti, ki pa živijo v bližini meje, pa to s pridom izkoriščajo. Pri avtu s 50 litrskim rezervoarjem je tako mogoče prihranit dobrih 10 evrov.

V Avstriji je medtem že več kot 300 bencinskih servisov, na katerih je cena za liter dizelskega goriva padla pod en evro. Pri časniku Kronenzeitung so objavili seznam vseh servisov, na katerih je cena za dizelsko gorivo pod enim evrom.

Med tistimi, ki so najbližje Sloveniji in imajo najnižje nizke cene, je zasebni bencinski servis Rudolf v Beljaku (v torek popoldne je bila cena za liter dizelskega goriva 0,998 evra). Prebivalci blizu meje, tako na Koroškem kot na Štajerskem, pa sami dobro vedo, na katerih bližnjih črpalkah lahko kupijo gorivo za ceno okoli 1,05 evra.

V Avstriji je sicer treba paziti, kje točiti gorivo. Ob avtocestah so namreč cene goriva tudi za 40 do 50 centov dražje.