Svet

Zaradi tragedije preložili silvestrovanje

STA/G.G.
31. 12. 2014, 17.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pristaniško mesto Brindisi na jugu Italije je zaradi tragičnega požara na trajektu Norman Atlantic preložilo silvestrovanje, vključno s koncertom in ognjemetom. Velik del žrtev požara so namreč prepeljali v Brindisi, tja pa so danes odvlekli tudi sam trajekt.

Reuters

Slavnostno silvestrovanje v Brindisiju bo potekalo 4. januarja, so danes sporočile tamkajšnje oblasti, potem ko so v to mesto prepeljali številne preživele tragedije na italijanskem trajektu, ki je sicer terjala 13 smrtnih žrtev. Med njimi sta bila tudi dva albanska mornarja, ki sta sodelovala pri poskusu, da bi trajekt odvlekli do albanske obale.

Albanija je danes dovolila, da trajekt odvlečejo v Brindisi, potem ko so za to zaprosile oblasti v italijanskem Bariju.

S trajekta Norman Atlantic so v ponedeljek popoldne rešili vse potnike in člane posadke, potem ko je v nedeljo na poti iz grškega Patrasa v italijansko Ancono na ladji zagorelo.

Še vedno sicer ni jasno, kaj se je zgodilo s skoraj 40 potniki, ki naj bi bili glede na seznam potnikov na trajektu, a jih niso našli. Morebiti gre le za napake v seznamu, obstaja pa tudi možnost, da bo število smrtnih žrtev naraslo