Svet

Pretepli, zabodli in vrgli v reko

T.P/M.J.
2. 12. 2014, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

11 poškodovanih, od tega trije zabodeni, 14 aretiranih, 200 vpletenih v pretep in smrt navijača, ki je padel v reko in utrpel poškodbe glave. Pa so tekmo, ki jo je Atletico dobil z 2:0, nekaj ur vseeno izpeljali, saj ji ni uspelo priklicati odgovornih iz španske nogometne zveze.

Zajem zaslonske slike (simbolna fotografija)
Navijaške skupine postajajo vse bolj ekstremne.

Pretep se je začel žeob 9. uri zjutraj, ko so se navijači obeh ekip začeli zbirati v Madridu, med skupinama pa se je vnel pretep. In to takšen, da so zapeli tudi noži in palice.

Zaenkrat policija še zbira podatke o dogajanju, vendar naj bi navijači Atletica z različnimi predmeti pričakali avtobus z navijači Deportiva, takrat pa se je razvnel pretep, v katerem je bilo ranjenih enajst oseb, ki soutrpeli močne udarce, odrgnine in tudi vbode. Dva od teh sovrgli v reko, eden se je rešil sam, drugega pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.

Toda tam je 43-letnik, ki je imel poškodbe glave in bil podhlajen žal
podlegel posledicam.  Policija je žearetiralanekaj deset vpletenih v to brutalno dejanje, iz španske nogometne zveze pa so sporočili, da obtožujejo napad in da tekme v Madridu niso mogli več prestaviti.