Svet

Streli in solzivec proti protestnikom

G.G./STA
18. 8. 2014, 07.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policija v Fergusonu v ameriški zvezni državi Missouri je v nedeljo zvečer proti demonstrantom, ki so protestirali zaradi smrti neoboroženega temnopoltega najstnika, uporabila solzivec. Tamkajšnje oblasti pa so zaradi protestov in izgredov že drugi dan zapored uvedle policijsko uro.

Reuters
Guverner ameriške zvezne države Missouri Jay Nixon je policijsko uro prvič uvedel v noči na nedeljo, da bi umiril razmere v mestu, ki so ga več noči pretresali izgredi, nemiri in protesti. Lokalne oblasti naj bi o uvedbi policijske ure odločale vsak dan sproti. Policijska ura je stopila v veljavo opolnoči po krajevnem času (7. uri po srednjeevropskem).

Pred tem so v Fergusonu, predmestju St. Louisa, potekali novi protesti, na katerih je policija uporabila solzivec proti množici. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je policija posredovala potem, ko so protestniki na policiste, ki so skrbeli za varnost ob demonstracijah, začela metati molotovke. Mediji poročajo, da je v množici, v kateri so prevladovali mladi, odjeknilo več strelov.