Svet

Ukradli zdravniški karton Michaela Schumacherja. Kaj razkriva?

il
9. 7. 2014, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Francoske oblasti imajo prvo sled o tem, kdo bi lahko ukradel zdravniški karton Michaela Schumacherja. Potrdile so, da računalniški IP-naslov, s katerega je bil zdravniški karton ponujen v prodajo različnim medijem, vodi do švicarskega podjetja s helikopterji blizu Züricha.

Reuters

Francoski tožilec je povedal, da so se nekateri dokumenti pojavili že maja, a se niso nanašali na Michaela Schumacherja, temveč je bil v njih uporabljen psevdonim Jeremy MartinPreiskavo so zdaj prevzele oblasti v Švici.

Osumljeno podjetje naj bi bilo sprva predvideno za Schumacherjev prevoz iz Grenobla v Lozano, njegove dokumente pa so posredovali nekemu zdravniku, ki s tem podjetjem sodeluje in ki naj bi bil prisoten pri transportu. Toda na koncu do tega ni prišlo, kajti Schumacherja so 16. junija v strogi tajnosti v Lozano pripeljali po cesti - z rešilcem. Pred tem je sum padel na bolnišnico v Grenoblu, kjer se je Schumacher zdravil, in na reševalno službo, ki ga je prepeljala v Švico. 

Reuters

Za osvežitev spomina, nekdanji dirkač formule ena je 29. decembra lani padel na smučanju v francoskem zimsko-športnem središču Meribel. S hudimi poškodbami glave so ga odpeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer je ostal šest mesecev in pol, večino časa pa je bil v umetni komi. Schumacherjeva predstavnica za stike z javnostmi Sabine Kehm pa je prejšnji mesec sporočila, da je bil ukraden njegov zdravniški karton. V njem naj bi bilo nekaj strani zapisov, ki so jih o Nemčevem stanju zapisali njegovi francoski zdravniki. Karton naj bi ponujali različnim evropskim medijem, zanj pa zahtevali petdeset tisoč evrov. V povezavi s tem se je oglasilo več medijskih hiš iz Švice, Francije in Velike Britanije, ki naj bi jim ponudili ukradene dokumente. Če jih bo kdorkoli uradno objavil, ga bodo kazensko preganjali, pa je zagrozila Kehmova.

Reuters