Svet

Objavili fotografije, zaradi katerih je Pistorius bruhal na sodišču

M.J.
14. 3. 2014, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Govora je o fotografijah, na katerih se vidi s krvjo prekrita tla njegove hiše, pokazali pa so tudi telo Reeve Steencamp. Mediji so te fotografije objavili včeraj.

Zajem zaslonske slike

Sojenje Oscarju Pistoriusu zaradi domnevnega uboja Reeve Steencamp je se začelo prejšnji ponedeljek v Pretoriji, paraolimpijski zvezdnik pa izredno težko prenaša objave in podrobnosti okoli uboja.

Na sojenju so prikazali policijske fotografije iz njegovega doma predstavili pa so tudi izjave sosedov in ugotovitve forenzikov. Zaradi njihovih fotografij je Oscar tudi bruhal v sodni dvorani.

Zajem zaslonske slike

Pistorius: Zakaj to objavljate?

Govora je o fotografijah, na katerih se vidi s krvjo umazana tla njegove hiše, prikazano pa je tudi truplo Reeve Steencamp. Mediji so te fotografije objavili včeraj, Pistorius pa je spraševal, zakaj morajo to javno prikazovati. Monitor s fotografijami v sodni dvorani se nahaja pred klopjo na kateri sedi on, sodnike pa je prosil, da mu teh fotografij več ne kažejo.

Naj spomnimo, Oscar Pistorius je na začetku sojenja dejal, da se ne čuti krivega za uboj dekleta, katero je umrlo na lansko Valentinovo. Pistorius je priznal, da je ubil dekle toda se ne čuti krivega, saj je mislil, da je bila vlomilec. Če ga razglasijo za krivega uboja, mu grozi dosmrtni zapor.