Svet

Roparjema le globa, žrtvi doživljenjska zaporna kazen – kaj je tu narobe?

J. P.
23. 1. 2014, 13.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Poslovnežu, ki je na svojem posestvu napadel dva roparja, grozi doživljenjska zaporna kazen. Roparja sta jo odnesla le z globo.

44-letni pokrajinski arhitekt Andrew Woodhouse iz Walesa je sicer priznal, da je pobesnel, ko je zalotil roparja, a da je deloval v samoobrambi. Ko so policisti prispeli na kraj dogajanja, so 53-letnega Kevina Greena našli pokritega z odejo, njegovega brata v zločinu, 32-letnega Timothyja Crossa, pa ujetega pod Andrewom. Po pritožbah obeh prestopnikov so policisti slednjega aretirali zaradi uporabe pretirane sile.

 

To pa ni bilo prvič, da je bilo njegovo družinsko podjetje tarča roparjev. Andrewu so namreč ukradli že za dobrih 30.000 evrov strojev.

To pa ni bilo prvič, da je bilo njegovo družinsko podjetje tarča roparjev. Andrewu so namreč ukradli že za dobrih 30.000 evrov strojev. Da je v teku nova kraja, ga je v njegovem slaba dva kilometra oddaljenem domu opozoril alarm. Takoj je sedel v avtomobil in se odpeljal na prizorišče dogajanja, kjer je zalotil imenovano dvojico. Za njim se je pripeljala njegova žena Lisa, ki je po njegovem naročilu tudi poklicala policijo. Ko je zagrabil enega od njih, ga je Kevin Green napadel lesenim kolom. Tega mu je iztrgal iz rok, nato pa ga začel udarjati z njim – zlomil mu je obe nogi ter roko. Nato je podrl še Crossa.

Tatova sta morala plačati 90 evrov kazni, Andrew pa lahko zaradi napada preostanek svojega življenja preživi za zapahi. Sojenje še traja.