Svet

Najstnica prodajala svojega še nerojenega otroka

J. P.
21. 1. 2014, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

18-letna Veronica Carrera Chaparro iz Čila je lani februarja odkrila, da je dva meseca noseča. To je delila s svojim takrat 17-letnim fantom, ki pa ji je moral obljubiti, da bo o tem molčal, vendar se ta tega ni držal in je vse povedal njeni družini.

Njena 42-letna mati Angela in 24-letna sestra Daniela naj bi ji dali na izbiro le tri možnosti: prodajo, splav ali posvojitev. Oglas za otroka za dobrih 80 evrov se je tako znašel na Facebooku, kjer je pritegnil pozornost para iz mesta Concepcion, vendar pa strani nista našli skupnega jezika. Za otroka se je zanimala tudi družina iz Santiaga, ki je pristala na plačilo formalnih pristojbin za registracijo otroka v vrednosti dobrih 800 evrov. Otrok se je rodil 4. novembra, kupci pa so dan zatem nakazali denar oblastem.

Prodaja, splav ali posvojitev.

Mati otroka je zanj dobila zahtevani znesek. Njo, njeno mati in sestro so že aretirali zaradi prodaje, čeprav ponuditi novorojenca preko interneta v Čilu ni zločin, četudi je v igri finančna kompenzacija. Pridržali so tudi kupce, ki pa se na sodišču še niso zglasili.